Izvješće o održanoj animacijskoj radionici za izradu nove lokalne razvojne strategije Lokalne akcijske grupe Sjeverna Bilogora za razdoblje 2023.- 2027. - LAG Sjeverna Bilogora
Disable Preloader

Novosti

15.12.2022. godine na Izletištu „Vrata Bilogore“, Maglenča 125b, 43226 Veliko Trojstvo s početkom u 20:15 sati (nakon redovne sjednice Skupštine) održana je animacijska radionica za izradu nove lokalne razvojne strategije Lokalne akcijske grupe Sjeverna Bilogora. Prije održavanja animacijskih radionica, tijekom proljeća i ljeta provedeno je savjetovanje putem Google obrasca koji se vrtio na Facebook stranici LAG-a Sjeverna Bilogora i bio poslan svim članovima Skupštine LAG-a i ostalim dionicima iz civilnog, gospodarskog i javnog sektora.


Prezentaciju su održale Romana Diebalo Šimić, voditeljica LAG-a Sjeverna Bilogora i Romana Kovačić, zaposlenica LAG-a Sjeverna Bilogora.


 


Prezentacija je obuhvatila kratki pregled provedbe Lokalne razvojne strategije Lokalne akcijske grupe Sjeverna Bilogora za razdoblje 2014. – 2020. i prijelazno razdoblje do 2023. Nakon toga prošli smo glavne aktivnosti LAG-a u novom razdoblju, opće uvjete prihvatljivosti prijavitelja na LAG natječaj, opće uvjete prihvatljivosti projekata na LAG natječaj, intervenciju LEADER-CLLD u okviru SP ZPP 2021. – 2027., opće i specifične ciljeve SP ZPP 2021. – 2027., ideje implementacije koncepta Pametnih sela u intervencije, analizu razvojnih potreba (slabosti i prijetnje) i potencijala (snage i prilike) LAG područja.


 


Naši dionici obuhvatili su sva tri sektora: civilni, gospodarski i javni sektor, s iskustvom u provedbi svojih projekata na LAG natječaju i nacionalnim natječajima (PRR RH 2014. – 2020., natječaji Ministarstva turizma i sporta i različiti županijski natječaji). Popunili su i obrasce sa svojim projektnim idejama koje su uključile i dio koji se odnosi na koncept Pametnih sela, tj. digitalizaciji u poljoprivredi i ublažavanju klimatskim promjenama, ali i inovativnim i pametnim rješenjima u selu. Na radionici su se iznjedrile mnogobrojne projektne ideje vezane uz ruralni turizam, ali i za ulaganja u obnovljive izvore energije za potrebe obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.


 


Animacijska radionica završila je u 21:15 sati.  


 


#LAGSjevernaBilogora #ruralnirazvoj #održivirazvoj #radionicaNatrag


Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner