Završena projektna aktivnost studijskog putovanja u Sloveniju - LAG Sjeverna Bilogora
Disable Preloader

Novosti

Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar u partnerstvu s LAG-om Sjeverna Bilogora, Fakultetom agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka i Gradom Bjelovarom organizirao je studijsko putovanje u Sloveniju.


Ciljevi studijskog putovanja bili su prezentacija dobrih primjera provedbe koncepta Pametnog sela, razmjena iskustava i znanja s lokalnim stanovništvom i lokalnim stručnjacima. 


Prvi dan (8. travnja) posjetili su AviRings Derby (u sklopu organizacije Tehnološkog parka) koji su razvili najlakši GPS prsten za golubove na svijetu. Drugi dan (9. travnja) posjetili su ITC – Inovacijsko Tehnološki Grozd Murska Sobota: Zelena točka (ciljevi, rezultati, važnost koncepta Pametnih sela) i Tropski vrt by Ocean Orchids. Treći dan (10. travnja) održano je predavanje o digitalnim rješenjima za zelenu budućnost u Tehnološkom parku, posjetili su „zero waste“ trgovinu Naša Baula, institut za istraživanje i razvoj Zrirap i Expano paviljon. Četvrti dan (11. travnja) posjetili su Pčelarski muzej Tigeli.


Na studijskom putovanju sudjelovali su poljoprivrednici i predstavnici LAG-a Sjeverna Bilogora.


Studijsko putovanje sufinancirano je sredstvima Europske unije, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u okviru Poziva za podnošenje prijedloga aktivnosti Nacionalne mreže Zajedničke poljoprivredne politike u 2023. godini.


#ruralnirazvoj #održivirazvoj #Pametnasela  Natrag


Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner